martes, 4 de junio de 2013

Toma La Plaza Onda, dos anys

(Artículo publicado en el Arrels de esta semana)


Diumenge, 5 de Juny de 2011. Raval de Sant Josep. Fa escasses setmanes ha nascut a Espanya un moviment ciutadà anomenat 15M. La primera assemblea va concentrar a més de cent persones: cabrejades, atemorides, il·lusionades, però sobretot, contentes de vore que alguna cosa es movia en la paraplègica societat ondera.
Passats dos anys, podem dir que seguim contents. Veiem resultats, no a Onda, és clar. Ací hem participat en algunes propostes, hem demanat informació sobre els pressupostos de festes o els salaris dels assessors, hem proposat rehabilitar i destinar a Vivenda Social un edifici de propietat municipal com “Les Cases dels Mestres”... Vam pecar d’innocents, vam creure al virginal Alcalde quan triomfant eixia per la porta de la Casa de la Vila el dia de la investidura i es va dirigir als que ens concentràvem a l’exterior (ara li diuen “escrache”) i va dir, quasi amb to messiànic: “l’Ajuntament estarà obert a les vostres propostes”.
Nosaltres pensàvem que ell, per joventut, per ser nou al càrrec (després d’anys de regnat del Senador del Regne d’Espanya), per estar motivat per a treballar i donar-li un nou enfocament a les coses, ens escoltaria. I sí, ens va atendre i ens va escoltar. Li vam deixar un esquemàtic projecte que ens va costar molt de treballar i consensuar entre tots. Han passat 21 mesos i sense saber on està la contestació, si al despatx de l’Alcalde o perduda en alguna de les dependències dels assessors.
Estem orgullosos de continuar. El temps desgasta (a tots) i en som pocs. Però ens continuem reunint, xarrant, i hem sigut capaços de realitzar un primer hort cultivat de forma col·lectiva, amb cost zero (cedit pel propietari) i molta il·lusió. Ens haguera agradat que aprofitant l’aparició del 15M, hagueren sorgit o s’hagueren revitalitzat moviments socials i veïnals de base per a protestar contra aquest decadent sistema. Per suposat, els Indignats no som l’única via i mai hem reclamat aquesta posició, però pareix ser que a la gent li dóna igual, que està molt còmoda a casa i que això ja ho arreglaran a les ciutats. Dons així no anem enlloc.
Finalment, ens agradaria donar les gràcies, de tot cor, al Magnífic Ajuntament per les reformes portades a terme a la Seu Social de Toma La Plaza Onda. Tot un detall.

No hay comentarios:

Publicar un comentario