viernes, 18 de noviembre de 2011

Perquè dir NO al bipartidisme?

(Article publicat a Arrels aquesta setmana)


Ja s'apropen les eleccions generals i, com cada volta que hi ha sufragi, se'ns intenta convèncer de que només es pot votar a PP o PSOE, que votar a qualsevol altre partit és inútil. Molta gent opina que si un dels dos partits ho fa malament s'ha de votar al contrari, be siga per càstig o be perquè pensem que ho faran millor.


Des de Toma la Plaza Onda volem transmetre una visió diferent: votar PP o PSOE en estos moments és emetre un vot al sistema capitalista neoliberal, es a dir, votar a qualsevol d'estos dos partits significa perpetuar el sistema econòmic basat en el poder bancari sobre els partits polítics, la lliure especulació i el domini dels mercats borsístics. No cal ni recordar que aquest sistema neoliberal és el responsable de la crisi mundial que afrontem.


Qualsevol d'aquestos dos partits polítics inverteix molts diners per a les seves campanyes electorals, diners que venen principalment del Banc Santander d’Emilio Botín i del BBVA de Francisco González. Açò implica que la gran banca i les grans fortunes inversores espanyoles tenen una gran influència en la forma de fer política al nostre país. A aquestes fortunes que hi haja 5 milions d'aturats no els importa ni el més mínim, és més, imposen mesures per a reduir les seues pèrdues milionàries tals com l'abaratiment del acomiadament o l'allargament dels períodes de pràctiques per a poder pagar menys als treballadors.


D'altra banda, no es pot negar que la gestió que ha fet el PSOE de la crisi és més que discutible, sobretot pel fet d'acceptar una sèrie d'imposicions vingudes des de Brussel·les, pactades per França i Alemanya (als quals els bancs espanyols deuen molts diners), i que han suposat un pas enrere en les polítiques socials. S'ha rescatat a la banca sense demanar cap compromís a canvi i ara continuem pagant la crisi els mateixos.


Per tots aquells que penseu que l'altre partit majoritari és la solució: reflexioneu. Feu una mirada a Europa i veureu que tota és de dretes i ara, en estos moments, aquestos líders de dretes no poden fer front a la crisi. Merkel i Sarkozy tenen la batuta però no saben com afrontar les inestabilitats dels mercats. Penseu realment que si en la resta d'Europa la dreta no és la solució, sí ho serà el PP aquí a Espanya?


Hi ha molts partits que es presenten a les eleccions generals, no tot és PP o PSOE. Votem a partits que no estiguen lligats pels mercats, que tornen a pensar en els treballadors i no en els banquers.


El pròxim dia 20 vota, però NO votes bipartidisme.




Postura de Toma La Plaza Onda de cara al 20N

No hay comentarios:

Publicar un comentario