martes, 31 de enero de 2012

Quan la butxaca ja no està tan plena

(Artículo publicado en el Arrels de esta semana)

Valencia es la tierra de las flores, de la luz y de los impagos de la Generalitat. I resulta que a Onda hi ha col·lectius que comencen a protestar públicament. Ja era hora!

Alguns col·legis i el Centre de Salut de la nostra localitat, ja han començat a penjar pancartes, enviar cartes als pares, concentrar-se al carrer i tancar-se a les aules: La direcció de Verge del Carme ja va enviar en Desembre als pares una circular informant dels incompliments econòmics per part de Conselleria. A Gener, ho han tornat a fer; L´IES va fer una sonora cassolada a l´exterior del centre; Mestre Caballero i la secció de l'IES han penjat cartells de protesta a les façanes exteriors i els treballadors del centre de Salut, s´han concentrat a les portes del mateix. Qui sap, potser qualsevol dia l'encara nombrós (i silenciós) col·lectiu d'aturats d'Onda, protesta i tot… seria desitjable, la veritat. Que vegen la cara de totes les persones que estem aturades.

I quin paper juga l'ajuntament en tot açò? Suposem que estan demanant amb el mateix (o major) èmfasi que quan eren oposició que la Barbaritat Valenciana i el govern central paguen el que deuen a Onda. O ara serà distint? Des del moviment ciutadà 15M, esperem que els col·lectius continuen demanant el que els deuen. També desitgem una major sensibilització de tots els ciutadans, ja que som molts els que estem en situació precària i no és tolerable esperar a que et toquen a tu per eixir al carrer i protestar. Ja está bé, deixem-nos de lamentacions i de dir allò de “ai, ai, a vore quan s'arregle la situació”.

A què esperem per protestar i eixir al carrer? a que volen avions a l´aeroport de Castelló? a vore al banc dels jutjats a certs cara dures? a que passen uns mesos més per a cobrar el xec del bono-llibre? Diners que van avançar els pares i encara no han vist com tornaven al seu compte.

El passat 26 de Gener a Castelló va haver una nombrosa manifestació en protesta per les retallades. Va ser positiu vore tanta gent, però també pensem: on estava eixa gent fa uns mesos? som tan esplèndids que només protestem quan ens toquen la butxaca?

Cal continuar la protesta davant les institucions i els nostres governants, però també cal reflexionar individualment si estem sent solidaris i entenent la situació que sofreix molta gent, i no d'ara, de fa mesos i inclús anys i no mobilitzar-nos només quan ja ens afecte de manera directa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario