miércoles, 27 de marzo de 2013

¡Salimos en la tele!

(Artículo publicado en el Arrels de esta semana)

La passada setmana, la nostra localitat va rebre la visita d'un programa Televisió Espanyola.Quasi res. El motiu d'aquesta va ser donar a conèixer un nou pla d’ocupació que el nostre Ajuntament ha portat a terme en els últims mesos. En el vídeo, que podeu trobar fàcilment a la xarxa si busqueu “Onda Inserta en La Mañana de la 1”, els entrevistadors ens conten que el nostre govern local ha aconseguit posar en contacte a empreses i aturats, cosa que ha fet que, en tres mesos, 44 ciutadans troben treball. El que serien unes 15 persones per mes. Una barbaritat.

A nosaltres ens pareix bé la iniciativa. I si és veritat que 44 persones han trobat feina en estos tres mesos, ho considerem positiu. Però, pensem que en aquest cas, les formes no han sigut les adequades. Recordem algunes dades: Quan el Partit Popular va accedir a l’alcaldia el passat Maig de 2011, el nombre d’aturats en aquell moment (segons dades del SEPE) era de 3.177 persones. Hui, quasi dos anys després, no és que el nombre d’aturats haja descendit, sinó que ha pujat fins a les 3.426 persones que actualment no tenen feina. Pareix que hi ha poc que festejar i promocionar, no?

Si, imaginem que en l'actual situació econòmica, ha de ser molt complicat trobar llocs de treball posant en contacte a empreses i treballadors. I que ha de costar moltes hores d'esforç i dedicació de moltes persones. Però ens preguntem si era necessari penjar-se també la medalleta per aquest xicotet triomf. Pensem que la situació actual del nostre poble, requereix d’accions més serioses i més efectives que presentar aquesta iniciativa en televisió. Potser seria molt més desitjable que l’Ajuntament portara a terme accions que no tingueren que eixir en la televisió per a donar sensació de que s’està fent alguna cosa. Potser seria millor
que en feren algunes (perquè en tenen, no?) tan beneficioses per al poble que tots puguérem percebre, en l’ambient, en el dia a dia, que el nostre govern local si que vetlla pel nostre benestar i no per l’autobombo.

No hay comentarios:

Publicar un comentario