sábado, 1 de diciembre de 2012

Todo va bien. Todo va bien. Todo va bien...


Veient com es va desenvolupar la jornada de protesta del passat 14 de Novembre a Onda, comencem a pensar que el món de color rosa que ens pinta el nou NO-DO de Televisió Espanyola és totalment cert. Almenys al nostre poble.

I és que si algun turista despistat haguera passejat pels carrers d'Onda el passat Dimecres, no haguera notat cap diferència si ho haguera fet també el dia anterior, ja que molts pocs comerços van recolzar la jornada de protesta: la major part d'ells estaven oberts i no van secundar la vaga. Que bé per a tots, no? No? El mateix dia, a La Vall d'Uixó, l’associació majoritària de comerciants de la localitat van recolzar a nivell d'entitat la vaga i van animar als membres de l'associació a fer el mateix. Com a resultat, molts dels comerços del centre de la localitat van fer vaga i estaven tancats. Les comparacions sempre resulten odioses, ho sabem.

A nosaltres ens agradaria que la rivalitat amb La Vall per veure qui porta més bous a festes, anara molt més enllà d'aquest fet sense importància i que els onders i les onderes ens contagiarem també d'aquest esperit de protesta per plantar-li cara a les normes establertes. Però clar, com ací a Onda, ni tenim 3.300 aturats, ni estem patint cap retallada social, pensant-ho bé tampoc té sentit que els ciutadans s'organitzen per a protestar, no? No? Segur?

Hi ha qui no es pot permetre perdre el salari d'un dia, hi ha qui diu que fer vaga és inútil, inclús hi ha qui, simplement, té por de fer vaga per si perd el seu treball. Tots ells després diuen que estan d'acord amb els motius! Aleshores sigueu coherents i valents i participeu! No sigueu tan egoistes i individualistes i treballeu per tots, no només per un mateix, perquè amb visions tan estretes mai s'arribarà enlloc. Potser penseu que la jornada laboral de huit hores, les vacances, les baixes per matrimoni o maternitat, les pagues extraordinàries, la seguretat social, o cobrar l'atur o la jubilació, tot açò, son coses que s'han aconseguit mitjançant la no-protesta? No sent molestos? Sense sacrifici?

Com deia un eslògan dels que nosaltres vam veure a la manifestació de Castelló: la jornada del 14N no era cosa, només, dels sindicats, sinó que és cosa de tots i totes. Així que, per favor, si no ho entenen així, tanquen els ulls, adopten la posició del loto i entonen reposadament aquest mantra amb nosaltres: “Tooodo va bien”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario